Couscous met kip en amandelen

AllerHande april 2001
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kipfilet ca. 125 g
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 zakje roerbakmix 250 g
  • 75 g couscous pak à 400 g biologisch
  • 15 g garneeramandelen zakje à 45 g
  • 3 eetlepel(s) zongedroogde tomatentapenade bakje à 100 g

Instructies

  • In pan 125 ml water aan de kook brengen.
  • Kipfilet overdwars in 5 plakjes snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in ca. 8 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
  • Intussen in roerbakpan rest van olie verhitten en roerbakmix al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Intussen couscous in kom doen, kokend water erbij schenken en ca. 5 minuten laten staan.
  • Couscous omscheppen en met amandelen aan roerbakmix toevoegen.
  • Al omscheppend ca. 1 minuut bakken.
  • Tapenade erdoor scheppen en kort meewarmen.
  • Couscous op bord scheppen en kip erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst