Crema Catalana
Ingrediënten
- 25 g custardpoeder
- 1 ½ liter volle melk
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel citroenrasp potje, Baukje,
- 3 eierdooiers
- 155 g suiker
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In kom custardpoeder met 1 dl melk tot glad papje roeren.
- In wijde pan rest van melk met kaneelpoeder en citroenrasp aan de kook brengen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
- In kom dooiers met 125 g suiker in ca. 5 minuten tot romige, crèmekleurige massa kloppen.
- Custardmengsel erdoor kloppen.
- Enkele eetlepels hete melk erdoor roeren.
- Al roerend eiermengsel aan hete melk toevoegen.
- Blijven roeren tot dik gebonden vla ontstaat. ca. 3 minuten al roerend goed doorwarmen.
- Vormpjes invetten.
- Vla erin scheppen en laten afkoelen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Vla bestrooien met rest van suiker.
- Vormpjes op grillplaat vlak onder grill schuiven en suiker in ca. 1 á 2 minuten licht laten karamelliseren.
- Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 9 g