Crema Catalana

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g custardpoeder
  • 1 ½ liter volle melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel citroenrasp potje, Baukje,
  • 3 eierdooiers
  • 155 g suiker
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In kom custardpoeder met 1 dl melk tot glad papje roeren.
  • In wijde pan rest van melk met kaneelpoeder en citroenrasp aan de kook brengen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • In kom dooiers met 125 g suiker in ca. 5 minuten tot romige, crèmekleurige massa kloppen.
  • Custardmengsel erdoor kloppen.
  • Enkele eetlepels hete melk erdoor roeren.
  • Al roerend eiermengsel aan hete melk toevoegen.
  • Blijven roeren tot dik gebonden vla ontstaat. ca. 3 minuten al roerend goed doorwarmen.
  • Vormpjes invetten.
  • Vla erin scheppen en laten afkoelen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Vla bestrooien met rest van suiker.
  • Vormpjes op grillplaat vlak onder grill schuiven en suiker in ca. 1 á 2 minuten licht laten karamelliseren.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Spanje