Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crema Catalana
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
25
g
custardpoeder
▢
1 ½
liter
volle melk
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
theelepel
citroenrasp
potje, Baukje,
▢
3
eierdooiers
▢
155
g
suiker
▢
½
eetlepel(s)
boter of margarine om in te vetten
Instructions
VOORBEREIDEN:
In kom custardpoeder met 1 dl melk tot glad papje roeren.
In wijde pan rest van melk met kaneelpoeder en citroenrasp aan de kook brengen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
In kom dooiers met 125 g suiker in ca. 5 minuten tot romige, crèmekleurige massa kloppen.
Custardmengsel erdoor kloppen.
Enkele eetlepels hete melk erdoor roeren.
Al roerend eiermengsel aan hete melk toevoegen.
Blijven roeren tot dik gebonden vla ontstaat. ca. 3 minuten al roerend goed doorwarmen.
Vormpjes invetten.
Vla erin scheppen en laten afkoelen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Vla bestrooien met rest van suiker.
Vormpjes op grillplaat vlak onder grill schuiven en suiker in ca. 1 á 2 minuten licht laten karamelliseren.
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
305
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Spanje