Creme de patissiere

Banketbakkersroom 

Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2,5 deciliter melk
  • 25 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 3 ei
  • ¼ vanillestokje

Instructies

  • Roer de eierdooiers met de suiker en de gezeefde bloem glad zonder klontjes.
  • Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat dit 10 minuten trekken.
  • Neem het vanillestokje uit de melk en voeg deze al roerende bij de eierdooiers.
  • Giet alles terug in de pan en laat op zacht vuur in 10 minuten gaar koken.
  • Giet over in een kom en laat afkoelen zonder velvorming, dit kan door te bestrooien met suiker of te bedeppen met boter of af te dekken met beboterd vetvrij papier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak
Land van herkomst Frankrijk