Creoolse rijstpot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 350 gram kip
  • 2 ui fijngesneden
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 150 gram chorizo in stukjes
  • 300 gram sperziebonen in stukjes van 3 cm
  • 3 lenteui in ringen
  • 100 gram hamblokjes
  • 300 gram rijst
  • 1 blikje kidneybonen inhoud 400 gr, uitgelekt
  • zout
  • cayennepeper

Instructies

  • Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en breng het aan de kook.
  • Laat het gerecht in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Voeg zo nodig tussentijds water toe.
  • Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en warm ze mee.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Suriname