Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Creoolse rijstpot
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olie
▢
350
gram
kip
▢
2
ui
fijngesneden
▢
2
fijngesneden teentjes
knoflook
▢
150
gram
chorizo
in stukjes
▢
300
gram
sperziebonen
in stukjes van 3 cm
▢
3
lenteui
in ringen
▢
100
gram
hamblokjes
▢
300
gram
rijst
▢
1
blikje
kidneybonen
inhoud 400 gr, uitgelekt
▢
zout
▢
cayennepeper
Instructies
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en breng het aan de kook.
Laat het gerecht in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Voeg zo nodig tussentijds water toe.
Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en warm ze mee.
Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Suriname