Crêpes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram gezeefde bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 4 eieren
  • ¼ liter witte wijn of water
  • ¼ liter magere melk
  • 100 gram boter

Instructies

  • Maak een beslag van de bloem, de poedersuiker, de schuimig geklopte
  • eieren, de witte wijn of het water, de melk en de gesmolten boter.
  • Verhit een zo groot mogelijke koekenpan met vlakke bodem voor.
  • Schenk een halfvolle soeplepel beslag in de pan en verdeel het direct met een bakspatel.
  • Bak de bovenkant droog, maak de crêpe met een pannenkoekmes los en keer hem.
  • Smelt op de bovenkant een klontje roomboter, strooi er wat suiker over en
  • beleg de crêpes naar keuze met: 1 eetlepel chocoladehagelslag, 1 eetlepel
  • jam, 1 theelepel kaneelpoeder of 1 theelepel sinaasappellikeur.
  • Vouw de crêpes dubbel, klap ze nog eens dubbel en vouw het kwart in drieën.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken