Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Crèpes
- 250 gram bloem
- 500 ml melk
- 3 eieren
- 1 el olijfolie
- zout
Garnituur
- ham
- ontbijtspek
- geraspte kaas
- kerstomaatjes
- peterselie
- schenkstroop
- jam
- poedersuiker
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Doe in een kom de bloem, snufje zout, olie en de eieren.
- Meng dit door elkaar.
- Voeg een kwart van de melk toe.
- Mix dit goed door elkaar met een handmixer of de keukenmachine.
- Meng net zolang tot je een mooi glad beslag hebt.
- Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe.
- Het beslag is nu klaar.
- Laat het beslag nu minimaal een kwartier rusten!
- Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan.
- Veeg met een keukenpapiertje de olie over de gehele bodem van de koekenpan.
- Giet een dun laagje beslag in de pan.
- Wals de pan een beetje rond zodat het beslag de gehele bodem van de pan bedekt.
- Leg op het beslag het garnituur wat jij het lekkerst vindt.
- Wij kozen voor stukjes ham, spek en geraspte kaas.
- Zodra het beslag droog is aan de bovenzijde, draai dan de pannenkoek om.
- Ik doe dat met behulp van een pannendeksel.
- Laat de pannenkoek erop glijden.
- Keer het deksel om boven de pan en laat de pannenkoek weer in de pan glijden.
- Na een minuut of 4 is de andere zijde ook gaar.
- Laat de pannenkoek op een bord glijden.
- Leg er een tweede bord omgekeerd bovenop, om de pannenkoek warm te houden.
- Bak de rest van de pannenkoeken, met het door jou gewenste garnituur, of naturel.
- Leg de pannenkoek op een bord en garneer met wat halve kerstomaatjes en wat peterselie.