Crêpes Empire

voor een vorstelijke twist aan je pannenkoekenervaring, presenteren we de Crêpes Royale. Deze zoete, weelderig gegarneerde flensjes uit Frankrijk zullen je smaakpapillen betoveren. Volg dit recept voor een koninklijk dessert dat je gasten versteld zal doen staan
Porties: 4
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • sauspannen
  • flensjespan
  • invetkwastje
  • schaaltjes
  • schotel
  • lepels
  • paletmes

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter
  • 3 dl dikke vanillesaus
  • 75 g bitterkoekjes
  • Likeurglas Curaçao
  • 1 blik ananas
  • 1 dl bessengelei

Instructies

  • Bak dunne flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
  • Bereid ondertussen een vanillesaus met een vulling van verkruimelde bitterkoekjes en blokjes in Curaçao getrempeerde ananas.
  • Bedek de flensjes met een royale laag vanillesaus, rol ze op en schik ze naast elkaar op een schotel.
  • Garneer met een kunstig streepje rode bessengelei.
  • Serveer warm en geniet van deze vorstelijke traktatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie 1:

Laat de bitterkoekjes weg en gebruik ander gemengd fruit als vulling.

Variatie 2:

Vul de flensjes met bessencompote en flamber met rum voor een spectaculair effect.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk