Crépes meringuées (flensjes met eiwitschuim)

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 dunne flensjes
  • 1 banaan
  • 3 abrikozen
  • 125 gram suiker
  • 2 ei
  • 1 appels
  • 50 gram kersen
  • 1 peer
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram abrikozenjam

Instructies

  • Vervang in het flensjes beslag de helft van de melk door bier.
  • Maak alle vruchten schoon en schil ze en snij ze in blokjes.
  • Meng alles met abrikozenjam.
  • Klop de eiwitten met de suiker en vanillesuiker au bain marie zeer stijf.
  • Bak de flensjes.
  • Garneer de flensjes met het vruchtenmengsel.
  • Vouw ze dubbel.
  • Spuit op de bovenkant met de spuitzak een garnering van eiwit.
  • Zet de schaal met flensjes enkele minuten in een oven van 200°C.
  • Laat de eiwitten kleur krijgen, maar niet te hard worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken