Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 1 ei
- zout
- 2½ dl melk
- 30 g boter
- suiker
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en voeg wat zout toe.
- Wanneer het zoete flensjes moeten worden, voeg dan ook een schep suiker toe.
- Roer het ei erdoor en voeg de melk in scheutjes toe.
- Klop met de garde tot er een glad beslag is ontstaan.
- Smelt de boter, maar laat ze niet te heet worden.
- Voeg de gesmolten boter bij het beslag.
- Roer er goed door en laat het beslag een uur rusten.
- Zet de flensjespan op het vuur.
- Voeg een heel klein beetje boter toe.
- Als deze heet is een beetje beslag toevoegen.
- Bak het flensje aan één kant bruin, keer om en bak de andere kant.
- Bij de volgende flensjes hoeft u geen boter meer in de pan te doen.
- Wilt u hele dunne flensjes: giet dan het beslag uit de pan terug in de kom.
- Er blijft dan een heel dun laagje achter in de pan.