Croissantje met ham
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 blikje gekoeld deeg voor partycroissants Danerolles,
- 2 eetlepel(s) yogonaise Yofresh,
- 1 eetlepel(s) Zaanse mosterd Huisman,
- ½ eetlepel(s) geraspte mierikswortel potje, Kijhne,
- 12 kerstomaatjes
- ½ zakje verse bieslook á 15 g,
- 6 plakken Bretonse ham
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Croissantjes oprollen volgens gebruiksaanwijzing en op bakplaat leggen.
- In midden van oven croissantjes in ca. 8 à 10 minuten goudbruin en gaarbakken.
- Laten afkoelen.
- In kommetje yogonaise, mosterd en mierikswortel tot sausje roeren.
- Kerstomaatjes wassen en in vieren snijden.
- Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
- Elke plak ham in breedte in vier repen snijden.
- Croissantjes opensnijden en snijvlakken bestrijken met mosterdsausje.
- Repen ham dubbelvouwen en erop leggen.
- Bieslook erover strooien en kerstomaatjes erop leggen.
- Bovenkanten van croissantjes erop leggen.
- Croissantjes op schaal leggen.
Voedingswaarden
Calories: 45 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g