Croissants

Croissants

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 400 g bloem
  • 1 ei
  • 30 g suiker
  • 30 g boter
  • 6 g instant gist

Extra:

  • 200 g boter

Instructies

  • Meng alles behalve de 200g boter door elkaar en kneed het deeg goed.
  • Rol het deeg uit op een met bestoven aanrecht tot een plak van 55x30cm.
  • Leg de 200g boter op ⅔ van de plak, klap het nog niet beboterde deel half op de beboterde deel en klap dat weer over de beboterde deel tot dat je een platte rol krijgt.
  • Plak de 3 losse lagen met een kwastje met melk.
  • Vouw de plak op tot een rechthoek van 15x20cm en leg de plak 30 min in de koelkast.
  • Dit nog 2x herhalen als de boter te zacht is laat je het in de koelkast rusten anders achter elkaar.
  • Niet drukken met de deegroller maar heel rustig over het deeg gaan anders loop je de kans dat de boter eruit spuit.
  • En elke keer een beetje bloem gebruiken om plakken te voorkomen.
  • Na de 3de keer snij je 3 hoeken uit het deeg, smeer wat melk op het laatste flapje en maak hem aan de onderkant vast.
  • Laat ze 1 uur rijzen, smeer ze in met een geklutst ei en bak ze op 180°c voor 20a25 min.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Ontbijt
Land van herkomst Marokko