Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 200 ml melk
- 400 g bloem
- 1 ei
- 30 g suiker
- 30 g boter
- 6 g instant gist
Extra:
- 200 g boter
Instructies
- Meng alles behalve de 200g boter door elkaar en kneed het deeg goed.
- Rol het deeg uit op een met bestoven aanrecht tot een plak van 55x30cm.
- Leg de 200g boter op ⅔ van de plak, klap het nog niet beboterde deel half op de beboterde deel en klap dat weer over de beboterde deel tot dat je een platte rol krijgt.
- Plak de 3 losse lagen met een kwastje met melk.
- Vouw de plak op tot een rechthoek van 15x20cm en leg de plak 30 min in de koelkast.
- Dit nog 2x herhalen als de boter te zacht is laat je het in de koelkast rusten anders achter elkaar.
- Niet drukken met de deegroller maar heel rustig over het deeg gaan anders loop je de kans dat de boter eruit spuit.
- En elke keer een beetje bloem gebruiken om plakken te voorkomen.
- Na de 3de keer snij je 3 hoeken uit het deeg, smeer wat melk op het laatste flapje en maak hem aan de onderkant vast.
- Laat ze 1 uur rijzen, smeer ze in met een geklutst ei en bak ze op 180°c voor 20a25 min.