Crostini met Rucolasalade
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 schaaltje rucola 30 g,
- 2 stoneleeks
- 2 eetlepel(s) olijfolie,
- ½ eetlepel(s) witte-wijnazijn,
- zout
- versgemalen zwarte peper,
- 1 voorgebakken stokbrood 200 g,
- 1 camembert 250 g
Instructies
- Voorbereiden:
- Rucola in stukjes van ca. 2 cm snijden.
- Stoneleeks in flinterdunne ringetjes snijden. In kom olie en azijn met zout en peper tot dressing kloppen.
- Rucola en helft van stoneleeks erdoor scheppen.
- Stokbrood in ca. 20 plakjes van 3/4 cm dik snijden en naast elkaar op grillplaat leggen.
- Camembert in 20 puntjes snijden.
Bereiden:
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Grillplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en sneetjes brood in ca. 2 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
- Sneetjes brood op schaal leggen.
- Camembert op grillplaat leggen en onder grill schuiven.
- In ca, 1 minuut camembert iets laten smelten.
- Intussen rucolasalade over crostini verdelen.
- Puntjes camembert erop leggen.
- Rest van stoneleeks erover strooien.
Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g