Crostini met Rucolasalade

Aller Hande 1997
Porties: 20 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje rucola 30 g,
  • 2 stoneleeks
  • 2 eetlepel(s) olijfolie,
  • ½ eetlepel(s) witte-wijnazijn,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper,
  • 1 voorgebakken stokbrood 200 g,
  • 1 camembert 250 g

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Rucola in stukjes van ca. 2 cm snijden.
  • Stoneleeks in flinterdunne ringetjes snijden. In kom olie en azijn met zout en peper tot dressing kloppen.
  • Rucola en helft van stoneleeks erdoor scheppen.
  • Stokbrood in ca. 20 plakjes van 3/4 cm dik snijden en naast elkaar op grillplaat leggen.
  • Camembert in 20 puntjes snijden.

Bereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Grillplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en sneetjes brood in ca. 2 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
  • Sneetjes brood op schaal leggen.
  • Camembert op grillplaat leggen en onder grill schuiven.
  • In ca, 1 minuut camembert iets laten smelten.
  • Intussen rucolasalade over crostini verdelen.
  • Puntjes camembert erop leggen.
  • Rest van stoneleeks erover strooien.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch