Curry met kikkererwten en krieltjes
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 2 eetlepels olie
- 3 grote uien
- 2 theelepel komijnzaadjes
- 3 teentjes knoflook uit de pers
- 2 ½ cm gemberwortel verse geraspte
- 4 volle eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel zout
- 500 gram krieltjes
- 1 blikje kikkererwten
- 1 dl biogarde standyoghurt
- 2 eetlepels slagroom
- peterselie of koriandergroen
eventueel
- een schepje roomyoghurt
Instructies
- Verhit in een pan met dikke bodem de boter en de olie.
- Snipper de uien en bak ze in het vet op halfhoog vuur goudbruin.
- Voeg de komijnzaadjes, de knoflook en de gemberwortel toe en bak die mee.
- Roer er de tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder en het zout bij.
- Voeg, zodra de massa droog wordt, in gedeelten 2-2 1/2 dl water toe en laat de saus op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.
- Snijd de geboende krieltjes met schil in vieren, roer ze door de tomatensaus, laat de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaar koken en roer er de laatste 5 minuten de uitgelekte kikkererwten bij.
- Roer de biogarde standyoghurt om met de slagroom en schep dit door de curry (niet meer laten koken).
- Serveer met gehakte peterselie of koriandergroen en eventueel nog een schepje roomyoghurt.