Curry met kikkererwten en krieltjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olie
  • 3 grote uien
  • 2 theelepel komijnzaadjes
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 ½ cm gemberwortel verse geraspte
  • 4 volle eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 500 gram krieltjes
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 dl biogarde standyoghurt
  • 2 eetlepels slagroom
  • peterselie of koriandergroen

eventueel

  • een schepje roomyoghurt

Instructies

  • Verhit in een pan met dikke bodem de boter en de olie.
  • Snipper de uien en bak ze in het vet op halfhoog vuur goudbruin.
  • Voeg de komijnzaadjes, de knoflook en de gemberwortel toe en bak die mee.
  • Roer er de tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder en het zout bij.
  • Voeg, zodra de massa droog wordt, in gedeelten 2-2 1/2 dl water toe en laat de saus op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.
  • Snijd de geboende krieltjes met schil in vieren, roer ze door de tomatensaus, laat de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaar koken en roer er de laatste 5 minuten de uitgelekte kikkererwten bij.
  • Roer de biogarde standyoghurt om met de slagroom en schep dit door de curry (niet meer laten koken).
  • Serveer met gehakte peterselie of koriandergroen en eventueel nog een schepje roomyoghurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Laat de gekruide uien-tomatensaus tot een wat drogere substantie inkoken; roer er dan de krielpartjes bij en bak die zachtjes 5 minuten. Roer vervolgens eerst 1 dl yoghurt door de massa, voeg dan 450 gr ontdooide gehakte spinazie toe en laat dit 5 minuten bakken. Roer er tot slot zoveel water bij, dat een romige, niet al te droge curry ontstaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch