Curry roerbak met tilapia

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g pandanrijst
  • zout
  • 4 eetlepel(s) Oosterse roerbakolie
  • 500 g tilapiafilet in stukjes
  • 2 zakken Thaise roerbakgroenten
  • 1 kuipje Conimex kruidenpasta
  • rode curry

Instructies

  • Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit 2 el van de olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de vis op een hoog vuur bruin en gaar.
  • Neem de vis met een schuimspaan uit de pan.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de groenten ± 3 minuten op een hoog vuur.
  • Voeg de currypasta en 2 dl heet water toe en roerbak alles totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Schep de vis erdoor en serveer met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Variatietip:

Vervang 1 zak roerbakgroenten door 1 in plakjes gesneden komkommer en het water door 2 dl romige kokosmelk.

Wijnadvies:

witte wijn, Tanguero, Chardonnay, Argentinië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Roerbakken / Wokken / Vis