Cutlets

Sri Lankaanse bitterballen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de vulling:

  • 2 blik tonijn in olie á 170 gr /uitgelekt (bewaar de olie)
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden of perste
  • 1 groene peper fijngesneden / of rode peper
  • 1 ½ cm gemberwortel fijngesneden of uitgeperste
  • enkele curryblaadjes
  • een stukje rampe of pandanblad
  • 1 kaneelstokje
  • zwarte peper naar smaak
  • currypoeder naar smaak
  • kardemompoeder naar smaak
  • 4 aardappels geschilde en in blokjes gesneden gekookte

Voor de krokante buitenkant:

  • 2 eieren losgeklopte
  • paneermeel
  • frituurolie

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels van de olie, voeg de gember en de knoflook toe en bak ze even aan.
  • Voeg de uien, de groene of rode peper, de curryblaadjes, de rampe en het kaneelstokje toe en bak dit tot de uien lichtbruin zijn.
  • Voeg de tonijn toe en maak die met een vork goed los.
  • Verhit het mengsel al roerend enkele minuten.
  • Voeg, als het te droog wordt, wat olie van de tonijn toe.
  • Voeg zout, peper, kardemom en currypoeder toe (het mag best een beetje pittig zijn, want de aardappelen komen er nog bij) en verhit het al roerend nog enkele minuten.
  • Neem de pan van het vuur en verwijder de rampe, de grote curryblaadjes en het kaneelstokje.
  • Voeg de gekookte aardappelblokjes toe, meng het geheel goed door elkaar en maak er een goed kneedbaar mengsel van.
  • Vorm balletjes van ± 2 1/2 cm doorsnee, rol ze door het ei en paneermeel en frituur ze daarna enkele minuten tot de korst mooi lichtbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

In plaats van deze snackballetjes kunt u ook grote platte schijven maken (in de vorm van een hamburger).
Dit is een prima bijgerecht voor een Sri Lankaanse rice & curry maaltijd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes
Land van herkomst Sri Lanka