Dal van rode linzen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 4 deciliter water
  • olie
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • 1 ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 3 tomaten in stukjes
  • enkele korianderblaadjes verse

Instructies

  • Was de linzen een kook ze op laag vuur tot ze zacht zijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de lizen even aan.
  • Voeg het mosterdzaad en de kurkuma aan de linzen toe, samen met het korianderpoeder, de gember en de tomaten en laat het geheel nog ± 10 minuten doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en strooi er dan de gehakte verse korianderblaadjes over.
  • Serveer de dal met rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch