Deeglapjes met ricottavulling

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • zout

Voor de vulling:

  • 100 gram ricotta Italiaanse verse kaas
  • 60 gram Parmezaanse kaas aan één stuk
  • 1 ei

Voor de saus:

  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groot blik gepelde tomaten 480 gr uitgelekt gewicht
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels fijngehakte basilicum
  • suiker
  • zout cayennepeper
  • worcestershiresaus
  • lente-uitjes

Instructies

  • Meng de bloem, het ei, 1 theelepel zout en 3 eetlepels water tot een glad deeg, eerst met de kneedhaken van de mixer en daarna met de handen.
  • Rol het deeg nog een keer door op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een vierkant van 36 x 36 cm.
  • Snijd er vierkantjes van 6 x 6 cm uit en schep telkens 1 kleine theelepel vulling in het midden ervan.
  • Kwast de randen van de flappen in driehoekvorm toe en druk de randen vast aan.
  • Pel de ui en hak hem fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de tomaten met sap toe en plet ze met een vork in grove stukken.
  • Roer er de tomatenpuree en de fijngehakte basilicum door en laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met zout, cayennepeper, suiker en worcestershiresaus en wrijf deze daarna door een zeef in een andere pan.
  • Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook en kook de deeglapjes 6-8 minuten op een zacht vuur beetgaar.
  • Schep ze met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en verdeel ze samen met de tomatensaus over 4 borden.
  • Strooi er de fijngesnipperde lente-uitjes over en de rest van de met een dunschiller in plakjes geschaafde Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zelfgemaakte agnolotti of andere deeglapjes als ravioli kunt u zeer goed
invriezen. Maak ik dat geval de dubbele hoeveelheid klaar. Schep de helft na
5 minuten uit het kookwater, laat de flapjes uitlekken en leg ze in lagen,
gescheiden door bakpapier, in diepvriesdozen. Kook de ingevroren en weer
ontdooide deeglapjes nog 3-5 minuten voor het serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië