Deense bonensalade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gr sperziebonen
  • zout
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 2 zoute haringen
  • 200 gr aardappels in de schil gekookte
  • 1 flinke ui

Voor de dressing

  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) yoghurt
  • ½ citroen het sap er van
  • versgemalen peper
  • 1 mespunt suiker
  • 1 eetlepel(s) peterselie gehakte

Instructies

  • Maak de bonen schoon, breek en was ze.
  • Breng water met wat zout en de boter aan de kook, voeg de boontjes toe en kook ze in 10-15 minuten gaar, maar beslist niet te zacht.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Pel de aardappelen.
  • Ontdoe de haringen van de staarten en de achtergebleven graten en snijd de aardappelen en de haring in gelijke stukken. pel en hak de ui.
  • Doe alle ingrediënten in een schaal en schep ze om.
  • Klop voor de dressing de yoghurt en de mayonaise met het citroensap los en breng op smaak met suiker en veel versgemalen peper.
  • Schenk de saus over de salade, bestrooi met gehakte peterselie en schep de saus pas aan tafel door de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Land van herkomst Denemarken