Deksel wafels

Deksel wafels

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje ananas schijven netto 227 g
  • 8 eetlepel(s) ananas jam
  • 50 g boter of margarine
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • poedersuiker

Instructies

Om te beginnen...

  • Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in kleine stukjes.
  • Het sap heb je niet meer nodig.
  • Doe de jam in een pannetje en schep de ananas erdoor.

Nu het beslag...

  • In een ander pannetje smelt je de boter (de boter hoeft alleen maar te smelten, bruin worden mag niet).
  • In een beslagkom doe je bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en 'n mespunt zout (zo weinig als op de punt van een mes past).
  • Breek het ei erboven en doe de gesmolten boter erbij.
  • Klop dit alles met de mixer tot een glad mengsel.
  • Schenk dan beetje bij beetje de melk erbij.
  • Blijf kloppen tot het een glad beslag wordt.

Het bakken...

  • Laat het wafelijzer heet worden op de één na hoogste stand (3).
  • Schep met een juslepel een laagje beslag in de vorm zodat alle ruitjes net vol zijn.
  • IJzer dicht en bakken maar.
  • In 4 minuten zijn je wafels gaar en bruin.
  • Haal de wafels met een vork uit het ijzer en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Bijna tijd om te eten...

  • Maak de ananassaus warm.
  • Neem een wafel op je bord en schep er saus over.
  • Zo zijn de wafels om te smullen.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht