Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 blikje ananas schijven netto 227 g
- 8 eetlepel(s) ananas jam
- 50 g boter of margarine
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepel(s) witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 1 ei
- 2 dl melk
- poedersuiker
Instructies
Om te beginnen...
- Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in kleine stukjes.
- Het sap heb je niet meer nodig.
- Doe de jam in een pannetje en schep de ananas erdoor.
Nu het beslag...
- In een ander pannetje smelt je de boter (de boter hoeft alleen maar te smelten, bruin worden mag niet).
- In een beslagkom doe je bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en 'n mespunt zout (zo weinig als op de punt van een mes past).
- Breek het ei erboven en doe de gesmolten boter erbij.
- Klop dit alles met de mixer tot een glad mengsel.
- Schenk dan beetje bij beetje de melk erbij.
- Blijf kloppen tot het een glad beslag wordt.
Het bakken...
- Laat het wafelijzer heet worden op de één na hoogste stand (3).
- Schep met een juslepel een laagje beslag in de vorm zodat alle ruitjes net vol zijn.
- IJzer dicht en bakken maar.
- In 4 minuten zijn je wafels gaar en bruin.
- Haal de wafels met een vork uit het ijzer en laat ze op een rooster afkoelen.
- Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Bijna tijd om te eten...
- Maak de ananassaus warm.
- Neem een wafel op je bord en schep er saus over.
- Zo zijn de wafels om te smullen.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g