Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deksel wafels
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer
beslagkom
Ingrediënten
▢
1
blikje
ananas schijven
netto 227 g
▢
8
eetlepel(s)
ananas jam
▢
50
g
boter of margarine
▢
150
g
zelfrijzend bakmeel
▢
3
eetlepel(s)
witte basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
zout
▢
1
ei
▢
2
dl
melk
▢
poedersuiker
Instructies
Om te beginnen...
Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in kleine stukjes.
Het sap heb je niet meer nodig.
Doe de jam in een pannetje en schep de ananas erdoor.
Nu het beslag...
In een ander pannetje smelt je de boter (de boter hoeft alleen maar te smelten, bruin worden mag niet).
In een beslagkom doe je bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en 'n mespunt zout (zo weinig als op de punt van een mes past).
Breek het ei erboven en doe de gesmolten boter erbij.
Klop dit alles met de mixer tot een glad mengsel.
Schenk dan beetje bij beetje de melk erbij.
Blijf kloppen tot het een glad beslag wordt.
Het bakken...
Laat het wafelijzer heet worden op de één na hoogste stand (3).
Schep met een juslepel een laagje beslag in de vorm zodat alle ruitjes net vol zijn.
IJzer dicht en bakken maar.
In 4 minuten zijn je wafels gaar en bruin.
Haal de wafels met een vork uit het ijzer en laat ze op een rooster afkoelen.
Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Bijna tijd om te eten...
Maak de ananassaus warm.
Neem een wafel op je bord en schep er saus over.
Zo zijn de wafels om te smullen.
Voedingswaarden
Calories:
110
kcal
|
koolhydraten:
17
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht