Dennekoeken
Ingrediënten
- 125 gr boter
- 4 eieren
- 500 gr bruine suiker
- 1 mespunt zout
- 4 tl koekkruiden
- 600 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- bloem om uit te rollen
- 5 el licht bier
- 150 gr hagelsuiker of greinsuiker
- boter om in te vetten
Instructies
- Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg er stuk voor stuk de eieren toe.
- Suiker, zout en kruiden erbij doen, goed vermengen en dan bloem en bakpoeder erover zeven.
- Tot een stevig deeg kneden, inpakken en minstens 1 uur in de koelkast op smaak laten komen.
- Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C).
- Bestuif een werkvlak met een beetje bloem, rol het deeg uit tot ½ cm dikte en steek er ronde koeken uit.
- Bestrijk de koeken dun met bier en strooi de grove suiker erover.
- Leg ze op een ingevet bakblik en bak ze 20 minuten tot de koeken knapperig zijn.
- Meteen na het bakken van de dennekoek van het bakblik nemen en op een rooster laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Goed afgesloten in een trommel zijn de koeken lang houdbaar.