Aardbeien-kiwivlaai
Beleg een laagje banketbakkersroom (Baukje, of zelfgemaakt) met de plakjes van 2-3 kiwi's en 500 gr gehalveerde aardbeien en bestrijk die met taartgeleermiddel (uit een pakje).
Bosvruchtenvlaai met roomkwark
Smeer 1/2 potje bosvruchtenjam over de bodem.
Meng een potje (500 gr) roomkwark met vanillesuiker.
Week 5 blaadjes gelatine en los die in het sap van 1 uitgeperste citroen op.
Roer dit met 100 gr basterdsuiker door de kwark.
Klop slagroom stijf en meng ook die erdoor.
Maak 1 doosje frambozen, 1 doosje bramen en 1 doosje rode bessen schoon.
Schep de kwark op de bodem en leg de vruchten erop.
Perziken-frambozenvlaai
1 literblik perziken op sap uitlekken en vang het vocht op.
Vermeng 1/2 pot frambozenjam met 1/2 liter perzikvocht, bind dit met een
zakje taartgeleermiddel en schenk dit bijna geheel in de bodem.
Was 2 doosjes frambozen en schep die in de rest van de gelei om.
Bedek de bodem met de perzikhelften en de frambozen met de gelei.
Kook de room met het vanillestokje.
Klop de eidooiers met de suiker en voeg de kokende room daarbij.
Roer alles verder au bain-Marie tot de vla is gebonden.