Doce de marmelo

Kweepeerjam
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg kweeperen
  • 2 kg suiker
  • vanille-extract
  • 10 blaadje(s) munt

Ook nodig:

  • 12 goed schoongemaakte glazen potjes met schroefdeksel.

Instructies

  • Was en droog de kweeperen en schil ze.
  • Snij in vieren en haal er het klokhuis uit.
  • Doe alle schillen en klokhuizen in een kookpot met 1 liter water, breng aan de kook en laat 30 min. koken zonder deksel.
  • Laat daarna nog 1 uur trekken.
  • Snijd ondertussen het vruchtvlees van de kweeperen in stukjes en overgiet met het citroensap.
  • Giet de gekookte pitten en schillen door de zeef en druk alle sap goed uit de vaste massa.
  • Doe het vruchtvlees, het sap en de suiker in de kookpot en breng aan de kook.
  • Laat zonder deksel, al roerende, koken tot het fruit uit elkaar valt.
  • Voeg enkele druppels vanille en de verse munt toe en laat nog eens goed opkoken.
  • Zet de potten op een natgemaakte handdoek om niet te barsten, vul ze tot bijna aan de rand en schroef ze meteen dicht, laat afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg
Land van herkomst Portugal