Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Laat de bonen 8 uur weken in 2 liter water.
- Pel en snipper de uien.
- Maak de knolselderij schoon en snijd hem in stukjes.
- Schil de winterwortel en snijd hem in reepjes.
- Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
- Leg de saucijsjes 10 min. in warm water.
- Dep ze droog.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig uit.
- Neem ze uit de pan.
- Giet de bonen af en breng ze met 1½ liter water aan de kook.
- Verhit de boter en fruit de uien met de knolselderij, de wortel en de prei op een halfhoog vuur al omscheppend 5 minuten.
- Voeg het met de kruidnageltjes en de tomatenpuree aan de bonen toe en breng alles aan de kook.
- Voeg de saucijsjes en de azijn toe en laat de bonen in circa 1½ uur gaar koken.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de crème fraîche erdoor.
- Serveer de soep met oerbrood en de gebakken spekjes.