Warm chocolade-toetje

Dolce della casa

Warm chocolade-toetje / Eerlijk is eerlijk, het recept is gepikt. Laatst waren we bij onze wijnboer/vrienden Ferrin en dochter Sara had dit toetje gemaakt. Sara zit op een soort vmbo-school en tijdens een praktijkles had ze dit recept leren maken en daarna thuis opnieuw gemaakt.
 
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 300 gram suiker
  • 70 gram cacao
  • 120 gram amaretti bitterkoek-achtige schuimkoekjes
  • 500 ml melk
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Amaretti verkruimelen.
  • De eieren met de suiker stevig mixen, stap voor stap de cacaopoeder, melk en amaretti toevoegen.
  • Verdelen over ingevette schaaltjes of muffinvormpjes.
  • In voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten bakken op 110 graden.
  • Voor liefhebbers van een minder stevige, bijna vloeibare binnenkant, raad ik aan om het gerecht slechts 30 minuten in de oven te garen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Naar keuze warm of koud serveren (maar warm is ie ‘t lekkerste!).
En wat denk je van een zoete Verduzzo van de vader van Sara, Paolo Ferrin erbij ……
Grazie Sara!
--------------------------------------------------------------------------------------------------