Pak een grote platte bakplaat die precies in de oven past (meestal hoort die bij de oven:)
Roer voor het deeg de boter los en voeg dan de eieren, de suiker, de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker toe.
Vet de bakplaat goed in en verdeel er de helft van het deeg over.
Meng het cacoapoeder door de andere helft en breng nu een bruine laag deeg over de witte laag aan.
Laat de kersen goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over het deeg (druk ze er niet in, maar leg ze er bovenop; door het bakken 'zakken' ze vanzelf in het deeg).
Bak de koek ± 45 minuten op 175°C.
Kook voor de crème 1/2 liter vanillepudding.
Om te zorgen dat de crème niet gaat schiften, moeten de pudding en de boter op gelijke temperatuur zijn (als u het deeg een dag van tevoren bakt en de pudding een dag van te voren kookt, is alles vanzelf op gelijke temperatuur als u aan de afwerking begint).
Klop de boter met een mixer zacht en voeg geleidelijk de pudding toe.
Bestrijk het deeg met een laag crème en leg er een laagje chocoladeglazuur (gesmolten in de magnetron of au bain-marie) op.
Snijd langs de vier kanten de ongelijke randjes weg en snijd het gebak dan in ± 20 kleinere stukken.