Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- theedoek
Ingrediënten
- 300 gram tarwebloem
- 200 gram roggebloem
- 300 gram melk lauwe
- 30 gram roomboter gesmolten
- 1 el suiker
- 7 gram gist
- 8 gram zout
Instructies
- Meng de bloem, de roggebloem en het zout in de mengkom van je keukenmachine.
- Voeg de melk, de suiker, de gesmolten boter en de gist toe en kneed er een soepel deeg van.
- Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt en licht plakkerig aanvoelt.
- Als je het deeg uit elkaar trekt, moet er een vliesje ontstaan, zoals een kauwgombal.
- Vet een kom in met olie en keer het deeg hierin om, zodat alle zijden met olie bedekt zijn.
- Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek onder een vochtige theedoek of douchemuts.
- Druk de lucht uit het deeg en maak er een mooie bol van.
- Dit doe je door alle punten naar binnen te vouwen, zodat er een bolletje ontstaat.
- Laat het deeg 20 minuten rusten onder een natte theedoek en bol het daarna nogmaals op.
- Leg de bol op een bakplaat met bakpapier en dek deze af met een natte theedoek of douchemuts.
- Laat het deeg weer een uur rijzen.
- Snij het vervolgens voorzichtig in met een mesje.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar.
- Het brood is klaar als het hol klinkt als je op de onderkant klopt.