Drents stoofpotje van kalfsvlees
AllerHande juli 2002
Ingrediënten
- 250 g sjalotjes
- 2 Drentse Kosterworsten à 100 g
- 50 g boter
- 1 kg kalfslapjes
- 1 flesje bruin bier op kamertemperatuur
- zout en peper
- ½ zakje verse peterselie à 30 g
- ½ zakje verse selderij à 50 g
Instructies
- Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren.
- Worst in blokjes snijden.
- In (braad)pan boter verhitten en worst ca. 4 minuten zachtjes bakken.
- Kalfslapjes in pan leggen en in ca. 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken.
- Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken.
- Sjalotjes, zout en peper toevoegen.
- Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien.
- Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ca. 1½ uur gaar stoven.
- Af en toe doorscheppen.
- Steeltjes van peterselie en selderij afsnijden, blad grof hakken.
- Helft van verse kruiden door vlees scheppen.
- Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.
Lekker met aardappelpuree.
Lekker met aardappelpuree.