Drents stoofpotje van kalfsvlees

AllerHande juli 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g sjalotjes
  • 2 Drentse Kosterworsten à 100 g
  • 50 g boter
  • 1 kg kalfslapjes
  • 1 flesje bruin bier op kamertemperatuur
  • zout en peper
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g
  • ½ zakje verse selderij à 50 g

Instructies

  • Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren.
  • Worst in blokjes snijden.
  • In (braad)pan boter verhitten en worst ca. 4 minuten zachtjes bakken.
  • Kalfslapjes in pan leggen en in ca. 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken.
  • Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken.
  • Sjalotjes, zout en peper toevoegen.
  • Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien.
  • Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ca. 1½ uur gaar stoven.
  • Af en toe doorscheppen.
  • Steeltjes van peterselie en selderij afsnijden, blad grof hakken.
  • Helft van verse kruiden door vlees scheppen.
  • Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.
Lekker met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Drenthe / Nederland