Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Drents stoofpotje van kalfsvlees
AllerHande juli 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
250
g
sjalotjes
▢
2
Drentse Kosterworsten
à 100 g
▢
50
g
boter
▢
1
kg
kalfslapjes
▢
1
flesje bruin bier
op kamertemperatuur
▢
zout en peper
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g
▢
½
zakje
verse selderij
à 50 g
Instructions
Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren.
Worst in blokjes snijden.
In (braad)pan boter verhitten en worst ca. 4 minuten zachtjes bakken.
Kalfslapjes in pan leggen en in ca. 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken.
Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken.
Sjalotjes, zout en peper toevoegen.
Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien.
Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ca. 1½ uur gaar stoven.
Af en toe doorscheppen.
Steeltjes van peterselie en selderij afsnijden, blad grof hakken.
Helft van verse kruiden door vlees scheppen.
Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden.
Lekker met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Drenthe
/
Nederland