Dresdner Weihnachtsstollen

Dresdner Weihnachtsstollen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • 4 ⅓ kopjes bloem
  • 1,5 kopjes melk
  • 70 gram gist verse
  • 1 kop margarine of boter / plus 2 el.
  • ¾ kop suiker of honing
  • 1 tl. zout

Aroma:

  • ½ kop gekonfijte citroenschil
  • ½ kop amandelen gehakte
  • 1 citroen geraspte schil voor
  • ¼ kop rum
  • 1 ¾ kopjes rozijnen

Topping

  • ¼ kop boter gesmolten
  • ½ kopje banketbakker suiker

Instructies

  • Maak een zachte, plooibare gistdeeg van de ingrediënten in het eerste deel en laat in een kom gedurende 10 minuten rusten.
  • Kneed de kruiden, behalve de rozijnen, in het deeg.
  • Als alle andere ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld, voeg je de rozijnen toe.
  • Rol het deeg in een ovaal model en leg het op een ingevette bakplaat. Laat 10 tot 15 minuten rusten.
  • Nog steeds op bakplaat, wikkel het deeg goed in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast voor een paar uur of een nacht.
  • Haal uit de koelkast en verwijder de folie.
  • Strooi bloem rond het brood om het deeg te verhinderen uit te spreiden tijdens het bakken.
  • Plaats brood in een voorverwarmde oven van 175 tot 200 ° en bak 50-60 minuten, tot het bleek goud van kleur is.
  • Haal uit de oven, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met suiker banketbakker.
  • Herhaal dit tot boter en suiker worden opgebruikt.
  • Stollen moeten hiervan een dikke, witte laag krijgen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Duitsland
Feestdagen etc Kerst