Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Dresdner Weihnachtsstollen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Bakplaat
deegroller
Koelkast
kom
Oven
Ingrediënten
Deeg:
▢
4 ⅓
kopjes
bloem
▢
1,5
kopjes
melk
▢
70
gram
gist
verse
▢
1
kop
margarine
of boter / plus 2 el.
▢
¾
kop
suiker
of honing
▢
1
tl.
zout
Aroma:
▢
½
kop
gekonfijte citroenschil
▢
½
kop
amandelen
gehakte
▢
1
citroen
geraspte schil voor
▢
¼
kop
rum
▢
1 ¾
kopjes
rozijnen
Topping
▢
¼
kop
boter
gesmolten
▢
½
kopje
banketbakker suiker
Instructies
Maak een zachte, plooibare gistdeeg van de ingrediënten in het eerste deel en laat in een kom gedurende 10 minuten rusten.
Kneed de kruiden, behalve de rozijnen, in het deeg.
Als alle andere ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld, voeg je de rozijnen toe.
Rol het deeg in een ovaal model en leg het op een ingevette bakplaat. Laat 10 tot 15 minuten rusten.
Nog steeds op bakplaat, wikkel het deeg goed in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast voor een paar uur of een nacht.
Haal uit de koelkast en verwijder de folie.
Strooi bloem rond het brood om het deeg te verhinderen uit te spreiden tijdens het bakken.
Plaats brood in een voorverwarmde oven van 175 tot 200 ° en bak 50-60 minuten, tot het bleek goud van kleur is.
Haal uit de oven, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met suiker banketbakker.
Herhaal dit tot boter en suiker worden opgebruikt.
Stollen moeten hiervan een dikke, witte laag krijgen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Duitsland
Feestdagen etc
Kerst