Drie-in-de-pan nieuwejaarkoekjes

Nieuwjaarskoekjes worden overal in het land weer anders gebakken.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 gram anijszaad
  • 25 gram anijspoeder
  • 100 gram rozijnen
  • mespunt zout
  • 250 gram bloem
  • 3 dl halfvolle melk
  • 15 gram verse gist
  • boter

Instructies

  • Schep het anijszaad en -poeder met de rozijnen en het zout om
  • Zeef de bloem en meng er het rozijnenmengsel door.
  • Verwarm de melk tot lauw en roer de gist met 2 daarvan afgenomen lepels om.
  • Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengseltje.
  • Roer het om en klop het met de rest van de melk tot een beslag, dat in dikke stukken van de lepel valt.
  • Dek het af en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen.
  • Verhit in een ruime koekenpan een klontje boter, vorm met 2 lepels steeds 3 koekjes en laat die in de pan glijden.
  • Bak ze aan beide kanten bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze boven heet water warm.
  • Bestrooi de koekjes vlak voor het serveren met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw