Drie-in-de-pan nieuwejaarkoekjes
Nieuwjaarskoekjes worden overal in het land weer anders gebakken.
Ingrediënten
- 25 gram anijszaad
- 25 gram anijspoeder
- 100 gram rozijnen
- mespunt zout
- 250 gram bloem
- 3 dl halfvolle melk
- 15 gram verse gist
- boter
Instructies
- Schep het anijszaad en -poeder met de rozijnen en het zout om
- Zeef de bloem en meng er het rozijnenmengsel door.
- Verwarm de melk tot lauw en roer de gist met 2 daarvan afgenomen lepels om.
- Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengseltje.
- Roer het om en klop het met de rest van de melk tot een beslag, dat in dikke stukken van de lepel valt.
- Dek het af en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen.
- Verhit in een ruime koekenpan een klontje boter, vorm met 2 lepels steeds 3 koekjes en laat die in de pan glijden.
- Bak ze aan beide kanten bruin, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze boven heet water warm.
- Bestrooi de koekjes vlak voor het serveren met poedersuiker.