Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kipkluifjes ca. 20 stuks
- 1 eetlepel(s) sereh gehakte uit een potje
- 1 theelepel ketoembar
- ½ theelepel djinten
- 1 eetlepel(s) gemberwortel vers gehakte of 1 eetlepel uit een potje
- 2 kemirienoten fijngehakte
- 1½ tenen knoflook fijngehakte
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1½ theelepel sambal oelek of verse pepers (naar smaak)
Instructies
- Maak een boemboe van de sereh, ketoembar, djinten, gemberwortel, kemirienoten, knofllok en de ketjap manis.
- Doe de kip er bij en smeer de kip met de boemboe.
- Laat dit minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius en doe de kip op een rooster daaronder een lekplaat in de oven. (Zelf heb ik een hele grote ovenschaal met een rooster erin.)
- Laat de kip 1 uur garen.
- Haal het rooster met de lekschaal uit de oven en keer de kipstukjes om.
- Verhoog de ovenstand naar ca. 170 graden en doe de kip nogeens ¾ uur in de oven.
- De kip is dan lekker knapperig