Drumsticks met oosterse mie
AllerHande mei 2004
Ingrediënten
- 5 eetlepel(s) wokolie
- 500 g drumsticks
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 citroen geraspt en geperst
- 5 eetlepel(s) lichte sojasaus
- 350 g mienestjes
- 2 preien in dunne ringen
- ½ zakje verse selderij à 50 g, fijngehakt
Instructies
- In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en drumsticks 5 minuten aanbraden.
- Knoflook 1 minuut meebakken.
- Citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels water erdoor scheppen.
- Kip afgedekt in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
- Regelmatig keren, eventueel extra water toevoegen.
- Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing koken.
- In vergiet laten uitlekken.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten en prei 4 minuten roerbakken.
- Mie en selderij erdoor mengen en al omscheppend nog 4 minuten verwarmen.
- Op smaak brengen met sojasaus.
- Mie over vier borden verdelen.
- Drumsticks ernaast leggen en stoofvocht erover scheppen