Dtom yum goong
Garnalen met kokosmelk soep
Ingrediënten
- 625 ml kokosmelk dunne
- 4 plakjes galangal à 5 mm dik
- 2 sprieten citroengras gekneusd en in stukjes van 4 cm.
- 6-8 garnalen middel grote rauwe gepelde / / veggie: extra paddenstoelen of tofu
- 2-6 stro-champignons gehalveerd
- 2-7 thai chocolates kleine " chilipepers (rawigekneusd
- 2 citroenblaadjes 4 halve steel en nerf verwijderen
- 125 ml kokosmelk dikke
- 1 eetlepel(s) chilipasta (nam prik po/ veggie: weglaten
- 2 eetlepel(s) limoensap - of citroensap
- 1½ eetlepel(s) vissaus (nam pl/ veggie: sojasaus
- verse koriander blaadjes voor de garnering
Instructies
- Er zijn 2 types van dtom yum. Dit recept is het orginele gemaakt met kokosmelk.
- Maar op vandaag maakt men het meestal met instant kippenbouillonpoeder en water.
- Vegetariers gebruiken natuurlijk instant groentenbouillonpoeder en water.
- Ik prefereer ook een kokosmelk basis voor de veggie variant.
- Draai de gasvlam op medium en warm de wok met de dunne kokosmelk.
- Voeg de galangal en het citroengras toe en breng al roerend langzaam aan de kook (dit wordt onze bouillon).
- Voeg de garnalen toe en kook ze net roze.
- Voeg de paddenstoelen en dan de dikke kokosmelk, citroenblaadjes, chilipepers, en de chilipasta.
- Kook het geheel nog eens 4-5 minuten.
- Zet het vuur uit en roer er het citroensap en de vissaus door.
- Het is belangrijk dat citroensap en vissaus in de soep niet meer koken
- Dit zou de smaak dramatisch veranderen. .
- Serveer heet en garneer met de korianderblaadjes