Dtom yum goong

Garnalen met kokosmelk soep
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 625 ml kokosmelk dunne
  • 4 plakjes galangal à 5 mm dik
  • 2 sprieten citroengras gekneusd en in stukjes van 4 cm.
  • 6-8 garnalen middel grote rauwe gepelde / / veggie: extra paddenstoelen of tofu
  • 2-6 stro-champignons gehalveerd
  • 2-7 thai chocolates kleine " chilipepers (rawigekneusd
  • 2 citroenblaadjes 4 halve steel en nerf verwijderen
  • 125 ml kokosmelk dikke
  • 1 eetlepel(s) chilipasta (nam prik po/ veggie: weglaten
  • 2 eetlepel(s) limoensap - of citroensap
  • eetlepel(s) vissaus (nam pl/ veggie: sojasaus
  • verse koriander blaadjes voor de garnering

Instructies

  • Er zijn 2 types van dtom yum. Dit recept is het orginele gemaakt met kokosmelk.
  • Maar op vandaag maakt men het meestal met instant kippenbouillonpoeder en water.
  • Vegetariers gebruiken natuurlijk instant groentenbouillonpoeder en water.
  • Ik prefereer ook een kokosmelk basis voor de veggie variant.
  • Draai de gasvlam op medium en warm de wok met de dunne kokosmelk.
  • Voeg de galangal en het citroengras toe en breng al roerend langzaam aan de kook (dit wordt onze bouillon).
  • Voeg de garnalen toe en kook ze net roze.
  • Voeg de paddenstoelen en dan de dikke kokosmelk, citroenblaadjes, chilipepers, en de chilipasta.
  • Kook het geheel nog eens 4-5 minuten.
  • Zet het vuur uit en roer er het citroensap en de vissaus door.
  • Het is belangrijk dat citroensap en vissaus in de soep niet meer koken
  • Dit zou de smaak dramatisch veranderen. .
  • Serveer heet en garneer met de korianderblaadjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand