Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 kippenbouillon
- 3 eetlepels boter
- 450 gram gehakt
- 2 eetlepels bloem
- 1 ui
- 1 theelepel zout
- peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 4 ei
- citroensap
- ¼ theelepel kaneel
Instructies
- Verhit de kippenbouillon tot het kookt.
- Smelt de boter in een grote koekenpan.
- Voeg het lamsgehakt toe en laat dit onder voortdurend roeren bakken tot het mooi
- bruin is.
- Roer er vervolgens de bloem door en laat nog 2 minuten bakken.
- Doe nu het lamsgehakt, de ui, het zout, de peper en het paprikapoeder bij de hete
- kippenbouillon.
- Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het, met het deksel op de pan, 1 1/2
- uur zachtjes koken.
- Verwijder de ui.
- Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al
- roerend bij de soep.
- Blijf roeren tot de soep heet is.
- Ze mag echter niet meer aan de kook komen!!!!
- Strooi de kaneel erover en serveer direct.