Duif met asperges

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 jonge duifjes
  • 200 gr kalfsvlees
  • 200 gr hesp
  • 20 asperges
  • 20 zilveruitjes
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier,
  • peterseliestaarten
  • suiker
  • peper
  • zout
  • ¾ liter braadjus of bruine fond
  • maïszetmeel

Instructies

  • Kruid de duifjes met peper en zout en kleur ze in bruisende boter.
  • Voeg er het kruidentuiltje aan toe en laat ze in een op 160°C voorverwarmde
  • oven zachtjes gaar bakken.
  • Schil de zilveruitjes en glaceer ze met een weinig suiker in de braadjus.
  • Voeg de in blokjes gesneden hesp en het kalfsvlees aan de duif toe en laat ze mee garen.
  • Schil de asperges, kook ze met een weinig citroensap en suiker in water gaar.
  • Haal de gebraden duifjes uit de oven en de braadpan.
  • Ontvet de braadpan en voeg er de geglaceerde uitjes aan toe en bevochtig met de
  • resterende braadjus of bruine fond en een weinig aspergekooknat.
  • Kook dit tot de gewenste dikte in of bind met maïszetmeel.
  • Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel met peper en zout bij.
  • Snijd de duifjes in 2 stukken en verwijder de overtollige beentjes.
  • Schik de asperges in een waaiervorm op een bord, leg de halve duiven aan het uiteinde van de asperges en overgiet met de saus.
  • Serveer met nieuwe aardappeltjes, gekruid met peper en zout en bestrooid met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is zowel een voorgerecht als een hoofdschotel.
Voor het hoofdgerecht worden 2 duifjes per persoon voorzien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst België