Duif met asperges
Ingrediënten
Instructies
- Kruid de duifjes met peper en zout en kleur ze in bruisende boter.
- Voeg er het kruidentuiltje aan toe en laat ze in een op 160°C voorverwarmde
- oven zachtjes gaar bakken.
- Schil de zilveruitjes en glaceer ze met een weinig suiker in de braadjus.
- Voeg de in blokjes gesneden hesp en het kalfsvlees aan de duif toe en laat ze mee garen.
- Schil de asperges, kook ze met een weinig citroensap en suiker in water gaar.
- Haal de gebraden duifjes uit de oven en de braadpan.
- Ontvet de braadpan en voeg er de geglaceerde uitjes aan toe en bevochtig met de
- resterende braadjus of bruine fond en een weinig aspergekooknat.
- Kook dit tot de gewenste dikte in of bind met maïszetmeel.
- Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel met peper en zout bij.
- Snijd de duifjes in 2 stukken en verwijder de overtollige beentjes.
- Schik de asperges in een waaiervorm op een bord, leg de halve duiven aan het uiteinde van de asperges en overgiet met de saus.
- Serveer met nieuwe aardappeltjes, gekruid met peper en zout en bestrooid met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is zowel een voorgerecht als een hoofdschotel.
Voor het hoofdgerecht worden 2 duifjes per persoon voorzien.
Voor het hoofdgerecht worden 2 duifjes per persoon voorzien.