Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duif met asperges
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
jonge duifjes
▢
200
gr
kalfsvlees
▢
200
gr
hesp
▢
20
asperges
▢
20
zilveruitjes
▢
1
kruidentuiltje
tijm, laurier,
▢
peterseliestaarten
▢
suiker
▢
peper
▢
zout
▢
¾
liter
braadjus
of bruine fond
▢
maïszetmeel
Instructies
Kruid de duifjes met peper en zout en kleur ze in bruisende boter.
Voeg er het kruidentuiltje aan toe en laat ze in een op 160°C voorverwarmde
oven zachtjes gaar bakken.
Schil de zilveruitjes en glaceer ze met een weinig suiker in de braadjus.
Voeg de in blokjes gesneden hesp en het kalfsvlees aan de duif toe en laat ze mee garen.
Schil de asperges, kook ze met een weinig citroensap en suiker in water gaar.
Haal de gebraden duifjes uit de oven en de braadpan.
Ontvet de braadpan en voeg er de geglaceerde uitjes aan toe en bevochtig met de
resterende braadjus of bruine fond en een weinig aspergekooknat.
Kook dit tot de gewenste dikte in of bind met maïszetmeel.
Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel met peper en zout bij.
Snijd de duifjes in 2 stukken en verwijder de overtollige beentjes.
Schik de asperges in een waaiervorm op een bord, leg de halve duiven aan het uiteinde van de asperges en overgiet met de saus.
Serveer met nieuwe aardappeltjes, gekruid met peper en zout en bestrooid met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is zowel een voorgerecht als een hoofdschotel.
Voor het hoofdgerecht worden 2 duifjes per persoon voorzien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België