Duitse curry met kruidenzuurkool en oma’s smulfrieten uit de airfryer
Voor tweepersonen, 14 punten per persoon
Equipment
- ai
Ingrediënten
- 300 gram kip braadworst of kalfsaucijs (is hetzelfde aantal in punten)
- 1 ui gesnipperd
- 100 ml Remia tomaten ketchup
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels erythritol Greensweet suiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel chilipoeder
- ¾ eetlepel kerriepoeder
- pittige kruidenzuurkool hoeveelheid naar smaak, is 0 punten
- 200 gram Aviko’s oma’s smulfrieten uit de airfryer
- 100 ml water
- 2 theelepel becel light
- eventueel
- 4 eetlepels Remia fritessaus 5% 2 per persoon, dan komt er 1 punt per persoon bij!!!!!!
Instructies
- Maak de frieten in de airfryer volgens de verpakking.
- De zuurkool eet je er rauw bij, hoeveelheid naar smaak.
- Braad de kipbraadworst zonder olie of vet in 10 minuten in een grillpan gaar.
- Fruit de ui in de Becel aan en voeg de tomatenpuree en toe en roer even goed door elkaar.
- Voeg 100 ml water toe en de balsamicoazijn, tomatenketchup en de Greensweet Erythritol suiker en meng goed. Laat een paar minuutjes pruttelen op zacht vuur.
- Snij ondertussen de braadworst in stukjes en voeg toe.
- Maak af met de sojasaus, chilipoeder en kerrie (naar smaak).