Durbari Malpura
Ingrediënten
- 75 gram bloem
- 25 gram rijst gemalen
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel nootmuskaat of geraspte muskaatnoot
- 1 snufje zuiveringszout
- 1 sinaasappel de fijn geraspte schil ervan
- 25 gram cashewnoten ongebrande licht vergruisd
- 25 gram walnoten ongebrandelicht vergruisd
- 1¼ dl volle melk
- frituurvet
- 1 theelepel boter
- 25 gram rozijnen
- 25 gram amandelschaafsel
- 3 dl halfvolle room
- 1 eetlepel rozewater
Instructies
- Doe de bloem in een kom met de gemalen rijst, de suiker, de nootmuskaat, het zuiveringszout, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes noot.
- Voeg de melk toe en roer het mengsel tot een dik beslag.
- Verhit het frituurvet op half vuur in een hoge frituurpan.
- Laat met een dessertlepel schepjes beslag in het frituurvet glijden (niet meer dan er naast elkaar kunnen drijven) en keer de 'oliebollen' (malpura's) als ze boven komen drijven.
- Bak ze in ± 5 minuten aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitdruipen.
- Verhit op laag vuur de boter en stoof de rozijnen 1 minuut.
- Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitdruipen.
- Bak in dezelfde boter de amandelen lichtbruin en laat ook die op keukenpapier uitdruipen.
- Doe de room in een steelpan die groot genoeg is om alle malpura's te bevatten; verhit de room tot net onder het kookpunt, doe de malpura's in de pan en roer ze voorzichtig door de room.
- Leg de inhoud van de pan op een schotel en besprenkel de malpura's met rozewater.
- Garneer met gebakken rozijnen en amandelen en serveer dit dessert warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met gebakken rozijnen en amandelen en serveer dit dessert warm of koud.
Leg de inhoud van de pan op een schotel en besprenkel de malpura's met rozewater.
Leg de inhoud van de pan op een schotel en besprenkel de malpura's met rozewater.