Edammersalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • ¼ 1 blik ananas
  • 1 appels
  • ½ citroen het sap er van
  • 200 g belegen Edammer kaas
  • 2 eetlepel(s) yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • zout
  • mespunt kerrie
  • 3 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 1 tomaat

Instructies

  • Was de courgette, schil hem maar laat hier en daar wat van de schil zitten.
  • Snijd de courgette in de lengte door, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Laat de ananas goed uitlekken.
  • Snijd de ananas en de schoongemaakte appel in kleine stukjes en schenk er het citroensap over.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Maak een sausje van yoghurt, suiker; zout, peper, kerrie en peterselie.
  • Schep alle ingrediënten goed dooreen.
  • Garneer met de in parten gesneden tomaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

De courgette is een neefje van de komkommer.
Het crèmeachtige vruchtvlees lijkt overigens meer op dat van de aubergine dan van de komkommer.
In plaats van courgette kan in dit recept echter ook komkommer worden gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland / Noord Holland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch