Eenden borstfilet met venkel
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Venkel wassen, schoonmaken en in plakken van ca. 1 cm snijden.
- Plakken halveren.
- Venkel in pan met ruim water en zout in ca. 8 minuten beetgaar koken.
- In zeef laten uitlekken.
- Intussen sjalotje pellen en snipperen.
- Pitten uit pruimen snijden.
- Eendenborstfilets in reepjes van ca. 2 cm breed snijden en bestrooien met zout en peper.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten en filetreepjes al omscheppend op hoog vuur ca. 2 minuten bakken.
- Uit pan op bord scheppen.
- Rest van olie in wok schenken en verhitten.
- Venkelplakken en sjalot al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken.
- Filetreepjes, pruimen en 1 dl water toevoegen en aan de kook brengen.
- Allesbinder erdoor roeren en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken krielaardappeltjes.