Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 eendenborst 350 gr.
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 tl gemberpoeder
- 1 handpeer
- 1 avocado
- 1 klein bosje peterselie
- zout peper
Instructies
- Snijd het vel van de eendenborst kruislings in.
- Verhit een koekenpan op midden hoog vuur.
- Bak de eend met de vel kant naar onderen gedurende 7 minuten.
- Bestrooi met wat zout en peper en draai de borst om en bak deze zijde ongeveer 6 minuten. Haal de eend uit de pan en laat deze rusten onder een vel aluminiumfolie.
- Schil de peer en snijd deze over de lengte doormidden.
- Verwijder het klokhuis en snijd overlangs dunne plakken.
- Doe hetzelfde met de avocado.
- Besprenkel met een beetje citroen de plakjes peer en avocado zodat deze niet bruin verkleuren.
- Meng de rest van de citroen, de balsamicoazijn, olijfolie en gemberpoeder in een schaaltje en meng deze goed door elkaar met behulp van een garde.
- Maak de borden op en decoreer met wat peterselie.