Eendenborst met avocado en peer

Eendenborst met avocado en peer

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborst 350 gr.
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 handpeer
  • 1 avocado
  • 1 klein bosje peterselie
  • zout peper

Instructies

  • Snijd het vel van de eendenborst kruislings in.
  • Verhit een koekenpan op midden hoog vuur.
  • Bak de eend met de vel kant naar onderen gedurende 7 minuten.
  • Bestrooi met wat zout en peper en draai de borst om en bak deze zijde ongeveer 6 minuten. Haal de eend uit de pan en laat deze rusten onder een vel aluminiumfolie.
  • Schil de peer en snijd deze over de lengte doormidden.
  • Verwijder het klokhuis en snijd overlangs dunne plakken.
  • Doe hetzelfde met de avocado.
  • Besprenkel met een beetje citroen de plakjes peer en avocado zodat deze niet bruin verkleuren.
  • Meng de rest van de citroen, de balsamicoazijn, olijfolie en gemberpoeder in een schaaltje en meng deze goed door elkaar met behulp van een garde.
  • Maak de borden op en decoreer met wat peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Voorgerechten