Eendenborst met kersen en Echte Kriek van Verhaeghe
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit die in 1 eetlepel roomboter goudbruin.
- Voeg het bier, het takje tijm en het kersensap toe en laat het ± 15 minuten stoven.
- Haal de tijm uit de pan, zeef de saus en doe hem terug in de pan.
- Roer een klontje boter door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Houd de saus warm.
- Bak de eendenborstfilets snel om en om aan in een mengsel van de olie en roomboter en laat ze daarna op matig vuur door garen tot ze net gaar zijn.
- Snijd de filets in plakjes.
- Verdeel de saus met de kersen op de borden en leg de filets daarop.
- Serveer met bijvoorbeeld nieuwe gebakken peultjes en aardappelkroketten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er een gekoeld glas Echte Kriek van Verhaeghe bij.