Eendenborst met kersen en Echte Kriek van Verhaeghe

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets ontvelde
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels roomboter
  • 40 gr wortel
  • 40 gr knolselderij
  • 40 gr ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 potje kersen op sap, of 350 gr zelfgekweekte
  • kersen
  • 1 flesje Echte Kriek van Verhaeghe
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit die in 1 eetlepel roomboter goudbruin.
  • Voeg het bier, het takje tijm en het kersensap toe en laat het ± 15 minuten stoven.
  • Haal de tijm uit de pan, zeef de saus en doe hem terug in de pan.
  • Roer een klontje boter door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Houd de saus warm.
  • Bak de eendenborstfilets snel om en om aan in een mengsel van de olie en roomboter en laat ze daarna op matig vuur door garen tot ze net gaar zijn.
  • Snijd de filets in plakjes.
  • Verdeel de saus met de kersen op de borden en leg de filets daarop.
  • Serveer met bijvoorbeeld nieuwe gebakken peultjes en aardappelkroketten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drink er een gekoeld glas Echte Kriek van Verhaeghe bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België