Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden (kan 4 uur van tevoren):
Saus:
- olie verhitten en knoflook, gemberwortel en lente-ui hierin ± 4 min, zachtjes bakken.
- Bouillon, shiitake, hoisinsaus, sambal oelek, sojasaus en vijfkruidenpoeder toevoegen en saus op zacht vuur laten indampen tot er ± 2 dl over is.
- Saus zeven en met zout op smaak brengen.
- Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden (± 25 min, voor serveren):
- Vette kant van eendenborsten kruislings insnijden.
- Eend met zout, peper en vijfkruidenpoeder inwrijven en met vette kant naar beneden in koekenpan met ± 8 min, bakken tot vet knapperig is.
- Eend omkeren en op vleeskant nog 3-4 min. bakken.
- Eend ± 5 min, op warme plaats laten rusten.
- Saus op zacht vuur verwarmen.
- Boter verhitten en lente-ui en witlof hierin 2-3 min. bakken onder regelmatig omscheppen.
- Suiker toevoegen en groenten onder roeren blijven verwarmen tot ze licht gecaramelliseerd, maar niet bruin zijn. Eend in plakken gesneden serveren met saus en lente-ui en witlof.
- Basmati-komijnrijst er apart bij serveren.
Voedingswaarden
Calories: 705 kcal