Eendenborstfilet met gember

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g eendenborstfilet
  • 1 ei
  • 2 el sojasaus licht
  • 2 el droge sherry
  • 1 el maizena
  • 1 blikje bamboescheuten 227 g
  • 50 g verse gemberwortel
  • 4 el olie
  • 1 tl suiker
  • 100 ml gevogeltefond
  • 100 g spinazie panklaar

Instructies

  • Eendenborstfilet met vel in dunne plakjes snijden.
  • Ei splitsen en in een kom het eiwit loskloppen met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, maizena en peper naar smaak.
  • Plakjes eendenborstfilet erdoor scheppen en 5 minuten laten staan.
  • In zeef bamboescheuten laten uitlekken.
  • Gemberwortel schillen en grof raspen.
  • In wok olie verhitten en plakjes eend op hoog vuur 2 minuten roerbakken.
  • Op bord scheppen.
  • In wok gember 1 minuut bakken.
  • Bamboescheuten, suiker, 1 el sojasaus, 1 el sherry en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen.
  • Plakjes eend en spinazie erdoor scheppen en nog 1 minuut laten pruttelen tot spinazie is geslonken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rijst.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 39 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst China