Eendenborstfilet met rodeportsaus

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel(s) rode port
  • 3 eetlepel(s) gevogeltefond pot á 380 ml, AH,
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • zout
  • peper
  • 25 g boter of magarine
  • 2 eendenborstfilets á 150 g,
  • ½ theelepel dragon AH

Instructies

  • In pan port en fond aan de kook brengen.
  • In kommetje aardappelzetmeel met 2 theelepels koud water gladroeren.
  • Al roerend aan portmengsel toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Eendenborstfilets bestrooien met zout en peper.
  • Filets in ca. 3 minuten bruin en rosé bakken, halverwege keren.
  • Intussen dragon aan saus toevoegen, aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen. Eendenborstfilet in dunne plakjes snijden.
  • Saus over twee borden verdelen.
  • Eendenborstfilets in saus leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gegratineerde aardappelschotel en spruitjes.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 41 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten